“LA VILA D’ARGENÇOLA-EL SOMNI WAGNERIÀ DEL BESAVI” (INÈDITS 2)

  Segon volum de la col.lecció Inèdits, editada per l’Ajuntament de Castellnou de Bages i que pretén ser un recull de Castellnou a través d’aspectes desconeguts amb la voluntat que ajudin a transmetre i preservar la nostra història.

  En aquesta ocasió, coneixem la història del mas de la Vila d’Argençola, al terme municipal de Castellnou de Bages, a través de la vida de Manuel Saladrigas Freixa, industrial barceloní que va transformar l’antic mas en una extraordinària casa d’estètica modernista i on hi va plasmar la seva passió per l’obra de Richard Wagner.

  Al 2022, any en què la casa celebra el centenari de la seva transformació, Raimon Jordi Ferran, bésnet de Manuel Saladrigas, ret homenatge a la seva familia i a la casa que els ha vist créixer, escrivint la seva història.

  El 8 d’octubre de 2022 es va fer la presentació del llibre a La Vila, en una jornada on els assistents van poder visitar part de les estances nobles de la casa i contemplar els meravellosos vitralls que se’n conserven. La presentació va anar a càrrec de l’autor del llibre, Raimon Jordi Ferran, i de Domènec Òrrit, alcalde de Castellnou de Bages. Posteriorment a la presentació, es va poder gaudir d’un extraordinari concert a càrrec del tenor Roger Padullés, acompanyat al piano per Alan Branch en el que es va interpretar un repertori seleccionat per a l’ocasió.

  El 16 de febrer de 2023 es va fer una segona presentació de l’obra a l’antiga fàbrica tèxtil Can Saladrigas del Poblenou (Barcelona), actualment reconvertit en biblioteca i casal d’avis, amb la presència de Raimon Jordi Ferran (autor), Jordi Fossas (president de l’Arxiu Històric del Poblenou) i Domènec Òrrit (com a alcalde de Castellnou de Bages).

  El llibre pot adquirir-se, entre d’altres, a l’Ajuntament de Castellnou de Bages (PVP: 10,00 euros)

  Deixa un comentari

  Xarxes Socials
  Facebook
  Instagram
  Twitter
  YouTube
  Subscriu-te a la nostra Newsletter
  Propers esdeveniments