Església de Sant Andreu

  Església romànica del segle xi, amb tres naus de les quals la central és la més alta. Està coberta amb voltes de canó,l’absis i les absidioles amb voltes de quart d’esfera. La nau central comunica amb les laterals mitjançant tres arcs formers que es recolzen sobre pilars cruciformes.

  A la capçalera trobem un absis central i dues absidioles laterals, estan decorades a l’exterior amb la típica decoració llombarda: un fris d’arcades cegues organitzades en grups de quatre i separades per lesenes en l’absis central i sense lesenes en les absidioles. Aquest motiu de les arcades cegues es repeteix a la nau central i a la façana principal. Com a obertures es veuen tres finestres de doble esqueixada a l’absis i una a cadascuna de les absidioles. Actualment el portal s’obre en el mur de ponent, modificació que data dels segles xvii xvii, quan també es construí un campanar de torre.

  La coberta de les naus és de taula àrab a dues vessants i la de l’absis i les absidioles és col·locada en cascada. L’aparell del conjunt és a base de carreus de pedra escairats de mode irregular i disposats en fileres.

  Deixa un comentari

  info
  Horaris d'obertura
  • Entre setmana
   05:30 - 01:30
  • Dissabte
   05:30 - 01:30
  • Diumenge
   05:30 - 01:30
  Mapa

  Enter your Google Map API from the Theme Settings panel.

  Esdeveniments del lloc
  Potser també t'interessaram aquests esdeveniments.
  04/11/2022
  Nova jornada del Cicle 2001- El paisatge que som organitzada conjuntament amb l’associació Castellnou Cultural. En aquesta ocasió, proposem un acte musical i literari a càrrec del periodista i activista David Fernández i de la compositora, pianista i cantant Lu...
  Novetat
  02/05/2022
  Concert on s'interpretarà "Les Set últimes páraules de Crist a la creu" de F.J. Haydn (1732-1809) a l'ésglésia de Sant Andreu. El concert anirà a càrrec de Roger Illa, pianista especilitzat en interpretació amb instruments de teclat històric i s'interpretarà amb un piano de taula Érard & Frères (construït a Paris el 1805).