TORRE DE CASTELLNOU (100 CIMS)

  La Torre de Castellnou, popularment coneguda com a Torre del Moro, és un edifici declarat BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional). Juntament amb altres restes conforma un castell que s’aixeca dalt d’un carener en un indret dominant de la vall del Llobregat. La seva edificació es del s. XI i, probablement, dona nom al topònim Castellnou per diferenciar-lo de l’antic Castell del Buc situat al Nucli històric en l’actual cementiri municipal.

  La torre, de secció circular, té uns 12 m d’alçada i un diàmetre exterior de 703 cm, mentre que al seu interior és de 213 cm. El gruix del mur és de 245 cm i consta de tres pisos que van reduint la seva alçada a mesura que creixen en altura. No existeixen obertures tot i que hi havia la porta a l’est, a l’altura del segon pis en la part actualment esfondrada. L’aparell està fet a base de blocs de pedra disposats en fileres i units amb morter gris. Hi ha restes d’arrebossat en els murs exteriors. A la banda de migjorn de la torre hi ha restes d’una construcció rectangular amb murs de 110 cm de gruix. El turó on s’alça la torre forma part del projecte “100 Cims” de la FEEC que té com a finalitat principal la coneixença del territori tot practicant l’excursionisme.

  1 Comentari
  1. Pere Rovira Alemany

   Pujat ahir, després d’una rutaesconeixia per tombes, funyadors, tines i trulls pel terme d’Avià. Molt bones vistes en un racó que desconeixia, així com el nucli de Castellnou i església de Sant Andreu. Molt bonic tot !

  Deixa un comentari

  Xarxes Socials
  Facebook
  Instagram
  Twitter
  YouTube
  Subscriu-te a la nostra Newsletter
  Propers esdeveniments