NUCLI HISTÒRIC

  Situat en un entorn privilegiat, envoltat de natura, el nucli històric de Castellnou de Bages rep al visitant amb una espectacular vista de la capçalera de l’església de Sant Andreu, una obra del romànic llombard del s.XI amb planta basilical i que continua fent les funcions parroquials.

  A l’edifici contigu trobem les restes de l’antiga rectoria i murs del castell del Buc (s. X). La rectoria, destruïda parcialment durant la Guerra Civil, acull en l’actualitat el cementiri municipal de Castellnou. Es tracta d’un cementiri monumental, obra de l’arquitecte Antoni González Moreno-Navarro, la història del qual amaga curiositats interessants per descobrir.

  Al mateix recinte, a les restes d’una antiga tina, hi reposa el cos de Ramon Vila Capdevila, Caracremada, últim maqui català caigut a la Creu del Perelló (terme municipal de Castellnou) el 7 d’agost de 1963. Al voltant de la seva figura es va crear l’any 2000 l’Espai de Memòria – Museu dels Maquis que, integrat també a l’edifici de l’antiga rectoria, ens permet conèixer la important petjada que la lluita antifeixista va deixar al territori.

  Per conèixer en profunditat la interessant història del Nucli històric de Castellnou us recomanem les visites guiades que es realitzen l’últim diumenge de cada mes amb inscripció prèvia.

  HORARIS I RESERVES VISITES GUIADES

   

  Deixa un comentari

  Xarxes Socials
  Facebook
  Instagram
  Twitter
  YouTube
  Subscriu-te a la nostra Newsletter
  Propers esdeveniments