RAMON VILA: Orígens i vida d’un lluitador antifeixista

   

  Comparteix aquest esdeveniment

  Xerrada a càrrec de Rosa Serra Rotés (Puig-reig, 1958). Llicenciada en Geografia i Història per la UB i, entre d'altres, directora del Museu de les Mines de Cercs (1999-2005). Ha publicat llibres i articles sobre història del Berguedà i sobre patrimoni industrial, especialment sobre colònies industrials i la mineria del carbó.

  Documental de la sèrie de TVE "Els maquis a Catalunya" (1987). Presentació i assessorament històric a càrrec de Ricard de Vargas Golarons, escriptor, historiador i llibertari català.

  Taula rodona amb Rosa Serra i Ricard de Vargas moderada per Domènec Òrrit, alcalde de Castellnou de Bages.

  A càrrec de Joan Valentí, es tracta d'una obra homenatge a les víctimes de la repressió franquista, relatant els fets de Can Maçana, esdevinguts la nit del 9 al 10 de febrer de 1939, en què vuit presos republicans de Súria i Valls de Torruella van ser assassinats per les seves idees a mans d'un escamot de la Guàrdia Civil.
  Escollit millor espectacle i millor actor a la 24a Mostra de Teatre de Barcelona 2019.

  "Sembradors d'alegria" és el títol del concert que ens proposa Sergi Dantí, acompanyat per Kike Ubieto. Va ser estrenat el juliol de 2019 al Museo Casa de León Trotsky de Ciutat de Mèxic, i ens parla dels derrotats, d'aquells que no tenen història i que no tenen sinó records dolorosos. Un cant a l'esperança i al futur.

  Deixa un comentari

  Detalls de l'esdeveniment