“ELS ÚLTIMS PASSOS DE RAMON VILA CAPDEVILA”

  Documental produït per l’Ajuntament de Castellnou de Bages i realitzat per Oriol Segon que ens permet conèixer la vida de Ramon Vila Capdevila a través de testimonis que van viure la seva trajectòria i els fets ocorreguts a Castellnou de Bages.

  Destaca el testimoni de Joan Busquets, últim maqui català amb vida i resident a Normandia, que va compartir amb en Ramon Vila vivències en la lluita guerrillera. El documental compta amb les aportacions de veïns de Castellnou i rodalies que recorden el personatge i que van ser testimonis de la seva mort a mans de la guàrdia civil, així com els testimonis de la posterior inhumanció i de l’exhumació del 1999.

  El documental es va presentar a Castellnou de Bages el 3 de juliol de 2021 en unes jornades dedicades a la recuperació de la memòria històrica i en homenatge a aquells que ho van donar tot per la llibertat i contra el feixisme. Posteriorment es van dur a terme diferents presentacions en d’altres indrets com Sallent, Santpedor, Barcelona, Balsareny o Berga.

  Deixa un comentari

  Xarxes Socials
  Facebook
  Instagram
  Twitter
  YouTube
  Subscriu-te a la nostra Newsletter
  Propers esdeveniments