CICLE CULTURAL “2001, EL PAISATGE QUE SOM”

    Cicle cultural de caràcter anual organitzat conjuntament amb l’associació Castellnou Cultural. El nom del cicle el pren del monòlit 1:4:9 de Clarke-Kubrick que presideix el cementiri municipal com a símbol contemporani del desconegut i del transcendent amb la llegenda “La porta entre dos mons”.

    La primera edició del cicle va celebrar-se l’any 2019, i any rere any, s’exploren diferents disciplines artístiques, culturals i de pensament. Han passat pel cicle 2001 noms com Joan Nogué, Perejaume, Jordi Pigem, Bikimel, Josep Maria Mallarach i Lourdes Fisa (2019); Michael Kirkegaard, Xavier Melloni i Natxo Tarrés (2020); Ramon Folch, Josepa Bru, Rusó Sala i Miriam Encinas Lafitte (2021) i Llorenç Soldevila, Lluis Soler i David Fernández (2022).

    És el paisatge reflex d’allò que som? El cicle “2001, el paisatge que som” vol posar en valor la necessitat de trascendir l’element material que ens envolta i que ha estat modulat per moviments geològics, pel vent, per la solana, pel gebre i fins i tot per la rosada. Però també per nosaltres, sovint aplanant-hi la natura sense consideració. Ens posicionem massa lluny dels elements immaterials culturals, socials, sensorials, espirituals, llegendaris, i tants d’altres, i oblidem que la terra que trepitgem no és nova de trinca a cada albada. Conté el camí sencer. Joan Nogué afirma que “el paisatge és el reflex del nostre projecte col.lectiu”. Potser sí. Fins i tot, sent la pell de nosaltres mateixos, és un indicador de la salut individual i comunitària. En un moment en què l’ecologisme ha d’obrir-se pas en el nostre dia a dia i en les agendes públiques, la preservació, l’estima i l’amor vers allò que trepitgem, observem i gaudim serà reflex del que som i d’allò que llegarem a les properes generacions.

    Jeroni Muñoz – President de l’Associació Castellnou Cultural

    Deixa un comentari

    Xarxes Socials
    Facebook
    Instagram
    Twitter
    YouTube
    Subscriu-te a la nostra Newsletter
    Propers esdeveniments